29 Mayıs 2009 Cuma

FOK VE KURBAĞA KURABİYELER




Tarifini internette görüp kendimce değişiklikler yaptım.tarçın ve zencefili kendim ekledim,tadı daha güzel oluyo bence bunları katınca.

Malzemeler:

250 gr. oda ısısında yumuşamış tereyağı-margarin de olur
1 su bardağı pudra şekeri
Aldığı kadar un (yaklaşık 3-3,5 su bardağı alıyor)
1 paket ı şekerli vanilin
Damla çikolata
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı zencefil


Tereyağını mikserle beyazlayana dek çırpalım. Sonra pudra şekerini ilave edip çırpmaya devam edelim. Karışım krema gibi olunca vanilya ve azar azar un ilave ederek çırpmaya devam edelim. Mikserin zorlandığı noktada yoğurmaya elimizle devam edelim. Hamur toparlanınca içinden 1 çorba kaşığı kadar alıp hafif oval olacak çekilde yuvarlayalım. İşaret parmağımız ile arka kısmına bastıralım ve elimizle üçgen şekli verelim. Kurabiyelerimize damla çikolatadan burun ve gözler yapalım. Bunun için damla çikolataların sivri kısımlarını hamura bastıralım. Merak etmeyin damla çikolatalar erimeyecekler. Önceden 150 dereceye ısıtılmış fırınımızda kurabiyelerimizi pişirelim. Pembeleşmeden hemen önce fırınımızdan alıp dışarda soğumaya bırakalım.

.

23 Mayıs 2009 Cumartesi

TUZLU PASTANE KURABİYESİ




TUZLU PASTANE KURABİYESİ:(Bu tarifi otelin pastane şefinden almıştım)
125 gr margarin yada tereyağ.
1 çay bardağı sıvıyağ.
1 yemek kaşığı sirke.
1 yemek kaşığı yoğurt.
1 yumurta.
yarım paket kabartma tozu.
2 tatlı kaşığı tuz.
1 yemek kaşığı toz şeker.
1tatlı kaşığı mahlep.
aldığı kadar un.(3 bardak kadar)
YAPILIŞI:Tüm malzeme yoğurulur.1o dakika dinlendirilir.istediğiniz şekiller verilip altına yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.üzerie yumurta sarısı sürülür.önceden 180 derecede ısıtılılan fırnda üzeri kızarana kadar pişişirlir.Afiyet olsun:)
 
Gül'ün Kurabiye Evi