30 Haziran 2009 Salı

ÇİÇEK KURABİYELER








Av.Canan Hanımın iş arkadaşları için hazırlamış olduğum çiçek kurabiyeler.Afiyet olsun.


29 Haziran 2009 Pazartesi

SACHER PASTA


Komşum Necla Hanımın dün misafiri gelecekmiş son anda haber vermişler.Oda sabah saat 9 da benden pasta yapmamı istedi bol çikolatalı olacaktı bende bu pastayı yaptım .Çok kısa sürede ortaya çıktı bu pasta öğlen 12'de teslim ettim.Koşuşturma içinde hazırladım çünkü pandispanya daha tam dinlenmedem kestim,krema öyle ama aldığım övgüler bana o koşuşturmayı unutturdu.Misafirler çok beğenmiş..



28 Haziran 2009 Pazar

HOŞGELDİN PASTASI


Eşim uzun zamandır yanımızda yoktu. Hafta sonu tatiline yanımıza geldi. Tabii pasta yapmak şart,ama eşim şeker hamurunu sevmiyor o yüzden bende ona bol kremalı bu pastayı yaptım.

25 Haziran 2009 Perşembe

ÇOCUK KURABİYELERİ

Bunlar kandilde çocuklara dağıtmak için yaptığım kurabiyeler.Kimi çalışmalar benim meleğim canım kızıma aittir.
Bay ve bayan ördek.







Kızımın yaptığı kelebekler.








REGAİB KANDİLİ


22 Haziran 2009 Pazartesi

BEBEK KURABİYELERİ


Pınar Hanımın arkadaşının doğumu için verdiği haşgeldin emir kurabiyeleri.







Dünyaya hoşgeldin Emir bebek.







BABALAR GÜNÜ PASTALARI

Babalar günü için Ferhat ve Ali beyin babasına hazırladığım gömlek pastam.



Buda minik Gökayın babası Gökhan bey için hazırladığım pastam.





Babalar gününüz kutlu olsun.










PASTA KURSUMDAN FOTOĞRAFLAR.



Tarçının Mutfağı Pasta Evinde sayın Aslı Törüner ile bire bir Kurabiye Yapımı veSüsleme,Temel Pasta ve Şeker Hamuru,Şeker Hamuru Modelleme,kurslarını yaptık ve başarıyla tamamladım.
Siyah önlüklü olan Tarçının Mutfağı Pasta Evinin sahibi ve benim hocam sayın Aslı Törüner hanımefendi.Bana öğretmiş olduğu tüm faydalı bilgiler için kendisine çok teşekkür ederim.Beyaz önlüklü olanda bendenizim efendim.






Kursta yaptığım Doğa temalı pastam.


Hayvan figürlerim.







İNSAN FİGÜRÜ

Kursta yaptığım yatan insan figürüm.

21 Haziran 2009 Pazar

18 Haziran 2009 Perşembe

PEYNİRLİ SPECİALLER




MALZEMELER:
1/2 su bardağı su.
1/2 su bardağı erimiş margarin.
1/2 su bardağı sıvıyağ.
1/2 su bardağı yoğurt.
1 tatlı kaşığı tuz(silme)
1 tatlı kaşığı tozşeker(tepeleme)
1 kabartma tozu.
Aldığı kadar un
İÇİ:1 Yumurtanın beyazı.
beyaz peynir.
ÜZERİ İÇİN:
1 Yumurtanın sarısı.
Susam
YAPILIŞI:Tüm malzemeyi pürüzsüz ve yumuşak bir hamur olana kadar yoğurun.Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp Çay tabağı büyüklüğünde açın,peynirli içten koyun.Poğaça şeklinde kapatın kat yeri altta kalacak şekilde altına yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpin.Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun:)

TUZLU KURABİYELER


Bu kurabiyeleri çatal kurabiyenin hamuru ile yaptım çok beğenildi sadece şekilleri değişik.

SOSİSLİ PİZZACIKLAR




MALZEMELER:
1 su bardağı ılık süt.
yarım su bardağı sıvıyağ.
1 çaykaşığı tuz.
1 instant maya.
5 sosis.
ketçap.
1 yumurtanın sarısı(üstü için)
aldığı kadar un(5 bardak kadar)
YAPILIŞI:
Unu eleyip ortasını açın.diğer malzemeleride koyup yoğurun yumuşak bir hamur olacak.hamuru 30 dakika dinlendirin.
sosisleri doğrayın,ketçabı bir kaseye koyun.Dinlenmiş hamurdan küçük bezeler alıp yuvarlayın.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı dizin.yumurta sarısını sürün.ketçaba bulanmış sosisleri hamurların ortasına bastırıp yerleştirin.Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık yarım saat pişirin.Afiyet olsun:)

ÇATAL




MALZEMELER
2çay bardağı sıvıyağ.
yarım çay bardağı toz şeker.
1 çay bardağı yoğurt.
1 yumurta.
1 çorba kaşığı mahlep.
1 paket kabartma tozu.
1 tatlı kaşığı tuz.
125 gr margarin(oda ısısında).3 buçuk su bardağı un.
ÜZERİ İÇİN:
1 yumurta sarısı.
çörekotu.
YAPILIŞI:
Yumurtayı çırpma teli ile çırpın.Toz şeker ve sıvıyağı ilave edip tekrar çırpın.Yoğurt,margarin ve tuzu ilave edip karıştırın.Mahlep,elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyiyp yoğurun.Ele yapışmayan bir hamur elde edin.Hamurdan ceviz büyüklüğünde kaoparıp elinizle s şekli verin ve uçları birbirine bitiştirin.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.üzerine yumurtanın sarısını sürün ve çörek otu serpiştirin.Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.afiyet olsun:)

TUZLU YILDIZLAR



125 gr eritilmiş margarin.
3/4 su bardağı sıvıyağ.
3/4 su bardağı yoğurt.
1 tatlı kaşığı tuz.
1 tatlı kaşığı tozşeker.
1 paket kabarma tozu.
4 buçuk su bardağı un.
ÜZERİNE:
Çörekotu
1 yumurtanın sarısı.
YAPILIŞI:
Bir kapta margarin,sıvıyağ,yogurt,tuz,ve tozşekeri iyice karıştırın.Elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun.Hamuru merdane ile biraz açın.Yıldız şeklinde kalıp yardımıyla parçalar hazırlayın.Yıldızları yağlanmış fırın tepsisine dizin.Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin.Önceden ısıtılmıs 170 derece fırında 30-35 dakika üzerleri pembeleşene kadar pişirin.Soguduktan sonra servis yapın.

SAKALLI



Yarım su bardağı sıvıyağ.
2 su bardağı ılık süt.
1 çay kaşığı tuz.
2 adet kesme şeker.
1 instant maya.
1 yumurtanın sarısı(üstü için)
aldığı kadar un.
ARASI İÇİN:
2 çorba kaşığı süzme yoğurt.
250 gr rendelenmiş beyaz peynir.
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri.
yarım demet maydanoz.
YAPILIŞI:
Unu eleyip ortasını havuz şeklinde açın.Açtığınız havuzun içine sütü,tuzu,şekeri,mayayı ve sıvıyağı ekleyin.Unla beraber bütün malzemeyi karıştırıp yumuşak bir hamur yapın.Hamuru mayalanması için yarım saat bekletin.Mayalanmış hamurdan küçük parçalar alıp şekil verin.Yağlanmış tepsiye dizin.Üzerlerine yumurta sarısı sürün.Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında pişirin.
Yoğurt,beyaz peynir ve maydanozu karıştırın.Soğuduktan sonra poğaçacıkların arasını kesip karışımdan koyun.Poğaçacıkların kenarında gözüken peynirli karışımı rendelenmiş kaşar peynirine batırın.Afiyet olsun:)
 
Gül'ün Kurabiye Evi