29 Eylül 2009 Salı

BEYZA'NI DOĞUMGÜNÜ PASTASI VE KURABİYELERİ







Meryem Hanımın kızı Beyza'nın 9.doğumgünü için verdiği ama konseptini ve aromasını Beyzanın kendisinin seçtiği çiçek temalı vanilya aromalı(Beyza vanilya tadını çok sevdiği için) doğum günü pastası.Mutlu Yıllar Beyza.

27 Eylül 2009 Pazar

ÇİKOLATALI PASTA





Emel Başdoğan'ın Foodie Pasta Yapımı adlı kitabını bayramdan önce almıştım araya bayram girince deneme yapamadım.Bu hafta sonu hemen bi deneme yaptım sonuç çok güzel sizinlede paylaşmak istedim.
PANDİSPANYA İÇİN MALZEMELER:
4 adet yumurta
1 fiske tuz
120gr toz şeker
40 gr nişasta
100gr un
60 gr oda ısısında iyice yumuşamış tereyağ
YAPILIŞI:
Yapılışı kitapdaki gibi aktarıyorum.Yumurtaları kabuğu ile sıcak su dolu bi kabın içine koyup bekletin,bu arada diğer malzemeleri hazırlayın.
Çukur bir cam kabı içi kaynar su dolu bir tencerenin içine yerleştirin.Sıcak suda beklemekte olan yumurtaları cam kabın içine kırın.Tuz ve şeker ekleyin.El mikseriyle mayonez kıvamına gelene kadar çırpın.
Cam kabı sıcak su dolu tencereden çıkartın.Bu kez karışım soğuyana kadar mikserle çırpmaya devam edin.
Nişasta ve unu eleyerek bir kaba alın,birbirleriyle karıştırın.Yumurtayı ekleyip çırpma teliyle karıştırın.Son olarak yumuşak tereyağınıda ekleyip kısabir süre daha çırpın.Elde ettiğiniz pandispanya hamurunu çemberin içine döküp 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin.
Fırından çıkan pandispanyayı çemberden çıkarmadan ters çevirip soğumaya bırakın.Böylece beklerken çökmelerini önlemiş olursunuz.Tamamen soğuduğu zaman bir bıcak yardımıyla çemberden ayırıp çıkarın.
SÜTLÜ ÇİKOLATALI KREMA İÇİN,
200 gr sütsüz çikolata,
200 gr sütlü çikolata,
200 gr krema,(karton kutuda)
200 gr tereyağ,
YAPILIŞI:
Kremayı kısık ateşte kaynatın.Sütsüz çikolatayı ince kıyın,sütlü çıkolatayıda ince kıyın kaynayan kremayı ateşten alın,sütsüz çikolatayı içine koyup iyice karıştırın.Çikolata tamamen eriyince sütlü çikolatayı üzerine ekleyin.Eriyene kadar karıştırın.Oda ısısında soğumaya bırakın.
Oda ısısındaki tereyağını mikserle çırpın.Hafif yumuşayınca çikoltalı karışımı ekleyin mikserle biraz daha çırpın.İsterseniz hemen kullanın veya biraz daha sert olması için buzdolabında bekletebilirsiniz.
PASTANIN YAPILIŞI:
Pandispanyayı 3 çe bölüp aralarına krema sürerek(ben çikolata parçalarıda ekledim)üstüste döşeyin.Kalan çikolatalı krema ile pastanın üstünü ve kenarlarını sıvayın.Sertleşmesi için buzdolabına kaldırın.Üstünü zevkinize göre süsleyebilirsiniz.Ben kenarlarına çikolata rendeleyip sıvadım,üzerinede bitter ve beyaz çikolatadan bukleler yaptım.Afiyet olsun.

19 Eylül 2009 Cumartesi

BAYRAMINIZ MÜBAREK OLSUN



Tüm İslam Aleminin ve tüm sevdiklerimin mübarek Ramazan Bayramını en içten dileklerimle kutlar herkesin sevdikleriyle hayırlı bayramlar geçirmesini temenni ederim.

14 Eylül 2009 Pazartesi

KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN

Bu gece kulun yalvaris ve yakarislarini Yüce Mevla'ya sunacagi ve O'nun sonsuz affindan, merhametinden, iyiliginden bol bol yararlanacagi umut, huzur ve müjde gecesidir.
Bugün ellerini semaya gönlünü Mevla'ya aç, bugün günahlardan olabildigince kaç, bugün en gizli incilerini onun için saç. Çünkü bugün kandil, kandilin mübarek olsun.

İNŞAAT PASTASI







İnşaat Mühendisi Yüksel Bey için hazırladığım İnşaat temalı içi muzlu ve damla çikolatalı pasta.Yüksel Beyin doğayı çok sevmesinden esinlenerek pasta kaplamasında yeşil kullandım.

13 Eylül 2009 Pazar

GÜLLAÇ




Ramazan Ayını güllaç olmadan düşünemiyorum,hatta benim kızım bir güllaçkolik ramazan ayında biz 1 senelik güllaç depolarız canı istedikçe yaparım meleğime.Hem benim meleğime hemde sizlere afiyet olsun:)

MALZEMELER:
10 Yaprak güllaç.
1.5 Kg süt.
500 gr tozşeker.
2 yemek kaşığı gülsuyu(biz vanilya koyuyoruz çoğu zaman)
arzuya göre 100 gr tereyağ.(Ben bu sefer koymadım)
Arasına koymak için 250 gr ceviz içi.
Üzerine ben ceviz koydum siz istediğinizi koyabilirsiniz.(fındık,antep fıstığı,krem şanti v.b)

YAPILIŞI:Süt,şeker,tereyağ(arzuya göre) ve gülsuyunu bir tencerede karıştırıp kaynatın.Güllaç yapraklarını tepsinize tek tek dizip üzerlerine kepçe ile sıcak süt dökün.5 yaprak bitince çekilmiş ceviz içini ilave edin,kalan 5 yaprağıda gene tek tek üzerine süt dökerek dizin.Süt kalırsa hepsini üzerinden dökün.Yarım saat oda ısısında dinlendirin,sütünü çeksin sonra üzerini istediğiniz gibi süsleyin.Yeme vakti gelene kadar buzdolabında üzerini strech film ile kapatıp muhafaza edin.

9 Eylül 2009 Çarşamba

BEBEK KURABİYELERİ







Dünyaya merhaba diyen MELİSA SU ' yun hastanede ona hoşgeldin diyenlere ikram edilmek üzere anneannesinin istediği çilek aromalı bebek kurabiyeleri.

8 Eylül 2009 Salı

DÜĞÜN KURABİYELERİ










































Uzun zamandır eklenmeyi bekleyen fakat bir türlü vakit bulup ekleyemediğim düğün kurabiyelerim.

7 Eylül 2009 Pazartesi

BAYRAM KURABİYELERİ







Yaklaşık 1 aydır bloguma uğrayamıyorum.Çok yoğun geçen bir aydan sonra tekrar bloguma vakit ayırmaya başlayabildim.Hemen bayram kurabiyeleri ile başlıyorum.Aslında daha yüklenecek çok şey var ama zaman buldukca sizlerle paylaşmaya devam edeceğim.
Bu bayram kurabiyeleri 3 farklı sipariş için hazırlanmış numunelerdir.
 
Gül'ün Kurabiye Evi