31 Temmuz 2010 Cumartesi

SILA'NIN PASTALARI

Bugün arkadaşım Songül'ün çitlenbik kızı Sıla'nın 1. doğumgününü kutlayacağız.Bunlarda Sıla hanım için hazırladığım doğum günü pastaları.Çoğunluk pastasını kremalı sevdiği için bende pastaları kremalı ve muzlu yaptım,ama dayanamayıp birinin üzerine şeker hamurundan çiçekler kondurdum.O kadarda olur artık.Sana nice nice sağlıklı,mutlu ve başarılı yıllar dilerim çitlenbik kız.Yeni yaşın kutlu olsun.

27 Temmuz 2010 Salı

SIKMA

Herkese iyi akşamlar.Burası çok çokkkk sıcak ve şu anda aşırı derecede bunalmışdurumdayım.Sabahları bi şekilde geçiyor ama akşam olunca artık dayanılmaz oluyor.Klimalar bile işe yaramıyor.Sanırsam  ben hala buranın sıcagına alışamadım.Neyse gelelim tarifimize,benim bildigim kadarı ile adana yöresine ait olan ama burada konyalı bi arkadaşın hayırbizim bu tarif dedigi sıkmamıza.Kimin yöresine ait olursa olsun sonuçta Türkiye'nin yemegi.
MALZEMELER:
Un,su,tuz ve maya ile mayalı bir hamur yapıyoruz.
İç Malzemeleri:Peynir,sogan,maydanoz.
YAPILIŞI:Hamurumuz mayalanırken peynirin içine bir küçük soganı ince ince dogruyoruz,yarım bag maydanozuda incecik kıyıp peynirli harca katıyoruz.
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklügünde bezeler yapıyoruz,bu bezeleri ister eliniz ister merdane ile ince bir şekilde yemek tabagından biraz büyükçe açıp teflon tavada pişiriyoruz.Pişen hamura peynirli içimizden koyup sıkıca sarıyoruz.Kimi arkadaşlar pişe hamurun bir tarafını yaglayıp içini öyle koyuyor ben yaglamıyorum  siz arzu ederseniz yaglayabilirsiniz. İşte sıkmamız hazır.Afiyet balşeker olsun efendim:))

19 Temmuz 2010 Pazartesi

CEVİZLİ KADAYIF

Şerbetli tatlılarda bizim ailecek baklavadan sonra en çok sevdigimiz tatlıdır tel  kadayıf.Hazır ramazan ayıda yaklaşırken bi hatırlayalım istedim.
MALZEMELER:500gr tel kadayıf,
375gr tereyag,
300gr ceviz içi,
Şerbeti için:1  kg toz şeker,
750 gr su,
çeyrek limon.
YAPILIŞI:Öncelikle 1  kg şeker ile 750 gr suyumuzu tencereye alıp kaynatıyoruz,kıvamını bulunca limonu sıkıp,bir taşıp kaynatıp ocaktan alıyoruz.
Cevizlerimizi robottan geçirip(fazla ezilmeden hafif dişe gelir şekilde)hazırlıyoruz.Teryagımızıda eritiyoruz.Tepsimizin dibini bolca yaglayıp Tel kadayıfımızın yarısını elimizle diderek eşit olacak şekilde tepsimize yayıyoruz.Üzerine cevizimizi serpip,kalan kadayıflarımızıda gene diderek eşit şekilde tepsiye döşüyoruz.Aynı boyda bir tepsi ile kadayıfın üzerine bastırarak iyice sıkıştırıyoruz.En son eritmiş oldugumuz yagımızı kadayıfın üzerine heryerine gelecek şekilde döküyoruz,önceden 200 derecede ısıttıgımız  fırına verip altı,üstü kızarana kadar pişiriyoruz.Fırından alınca 5 dakika  dinlendirip ılık şerbetimizi üzerine döküyoruz.Afiyet olsun:))

16 Temmuz 2010 Cuma

TEŞEKKÜRLER LUXEL

Daha önce size burda luxel börekçi fınını alıp çok memnun oldugumdan bahsetmiş fırın almak isteyenlere tavsiye etmiştim.Luxel yetkilileri blogumda ki bu yazımı görmüş ve bu yüzden bana piyasaya yeni çıkacak olan Luxel Süper Börekçiyi  hediye olarak yollamaya karar vermişler.Bu fırında da börek yapmak için olan extra fonksiyonların yanında evde mangal,şiş,tavuk çevirme ve yogurt yapma gibi fonksiyonlarda var.Diger fırında da oldugu gibi ister fanlı ister fansız çalıştırabiliyorsunuz.Börek yapmak için olan yuvarlak tepsiside yapışma olasılıgına karşı  teflondan yapılmış.
Kısacası bir fırında aradıgınız ve hatta daha fazlası Luxel Süper Börekçide mevcut.
Bende burdan bana bu güzel fırını hediye eden Luxel yetkililerine çok teşekkür ederim.Eger bu günlerde bir fırın alacaksanız bu fırını hiç kaçırmayın derim.
NOT:Klavyemin yumuşak  g  harfi çalışmadıgı için onu yerine normal g harfini kullanmak zorunda kaldım.

11 Temmuz 2010 Pazar

DONDURMALI PASTA

Bloğa uğramayalı nerdeyse bir buçuk ay olmuş.Zaman nasıl geçmiş anlamadım,malum yaz geldi gelen giden derken seni çok ihmal etmişim canım bloğum.....Söz bundan sonra bu kadar ihmal etmek yok.Gelelim tarifimize,burda havalar çok sıcak sıcak olduğu için bolca dondurma tüketiyoruz,bu yüzden pastalarımıda artık daha çok dondurmalı yapıyorum işte onlardan bir tanesi,
 MALZEMELER:
Ufalanmış petibör bisküvi,
Dr Qetker vanilyalı dondurma karışımı,
1 su bardağı soğuk süt,
1 yemek kaşığı bal,
2 yemek kaşığı erimiş tereyağı.
YAPILIŞI:Ufalanmış petibör bisküvi ile bir kaşık bal ve erimiş tereyağını karıştırın,kabınızın altına elinizle bastırarak yayın. Vanilyalı dondurmayı üzerinde yazıldığı gibi soğuk süt ile çırpıp bisküvi karışımının üzerine dökün,buzluğa kaldırın.Yaklaşık 4 saat sonra dondurmalı pastanız hazır.Arzu ederseniz bisküvi yerine  1 kat pandispanya da kullanabilirsiniz,dondurmayı istediğiniz şekilde sıkabilir ve üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.Afiyet olsun.
 
Gül'ün Kurabiye Evi