28 Kasım 2010 Pazar

GAMZE'NİN 2 KATLI DOĞUM GÜNÜ PASTASI


Herkese iyi haftalar dileyerek başlamak istiyorum yazıma.Geçen hafta benim için oldukça yoğun geçti,artık sıra sizinle paylaşmaya geldi.Aslın da bu pastayı geçen hafta değil bayramdan önce 12 yaşına giren Gamze için onun istekleri doğrultusunda hazırladım.Kendileri şeker hamurunu sevmedikleri için pastayı kremalı hazırladım.Pastanın içi kakaolu pandispanya,çikolatalı pastacı kreması,muz ve çikolata parçalarından oluşmaktadır.Daha nice mutlu mutlu yaşlara Gamze.

26 Kasım 2010 Cuma

KIZIMIN SINIF ARKADAŞLARI İÇİN HAZIRLADIĞI KURABİYELER

Evet bu kurabiyelerin neredeyse tamamını kızım kendi elleriyle arkadaşları için hazırladı.Daha önce bana yardım etmişliği çoktur,benim gibi oda çok meraklı pasta kurabiye işine.Ben sadece hamuru yoğurma ve pişirme işine baktım.Birkaçını yapmak istedim ama izin vermedi.Anne ben yapayım sen olup olmadığını söyle dedi,bence hepsinide çok güzel yaptı annesinin fıstığı.Ellerine sağlık kuzum benim.




20 Kasım 2010 Cumartesi

İLKER'İN CAİLLOU PASTASI


Bir bayramı daha geride bıraktık.Umarım herkesin bayramı güzel geçmiştir.
Pastayı bayramdan hemen önce kreşte doğum günü kutlanan İlker için hazırlamıştım.Pasta 40 kişilik olup, içi kakaolu pandispanya,çikolatalı pastacı kreması ve üzeri krem şantiden oluşmaktadır.Daha nice yaşlara İlker.
                                        Bunlar da pastanın yanına hazırladığım tuzlu ikramlıklar.

12 Kasım 2010 Cuma

EŞİMİN DOĞUM GÜNÜ PASTASI


Dün akşam bir gün gecikmelide olsa eşimin doğum gününü kutladık.Eşim şeker hamurlu pastayı çok sevmediği için ona böyle krema ve jöleli bir pasta yaptım.Çocukların ve ben seni çok seviyoruz,bizimle daha nice nice nice yıllar diliyorum aşkım sana.Niceleri niye çoğalttığımı biliyosun(sigarayı bırakması için).........

10 Kasım 2010 Çarşamba

ATA ARAS'IN 1 YAŞ PASTASI


Geçen hafta Ata Arasın 1. doğumgünü için hazırladığım pasta.Pasta 20 kişilik,vanilyalı pandispanya,vanilyalı pastacı kreması ve parça çikolatadan oluşmakta.Nice mutlu yaşlara Ata Aras.

9 Kasım 2010 Salı

ATAMIZI SAYGIYLA ANIYORUZ

KURS BİGİLERİ


                                                            TEMEL PASTA KURSU


 • Kursumuz Pastacılıkta kullanılan ekipmanların tanıtımı ile başlayıp,

•Kaplamaya uygun nemli kek yapımı ( farklı 3 tarif ile birlikte)
•Pasta kremasının yapımı (3 farklı tarif ile)
•Şeker hamuru yapımı
•Kekin katlandırılması, yapılan krema ve iç malzeme konularak pastanın oluşturulması
•Butik pastacılıktaki püf noktalar ve malzeme temini
• Şeker hamurunun renklendirilmesi ve kaplamaya uygun hale getirilmesi
•Pastanın kaplanması
•Temel süsleme teknikleri ile pastamızın süslenmesi  ( cımbızlama-örgü-kurdela vs. ) ile son bulmaktadır.


*Kurs 1 gün olup 6 saat sürmektedir.

 
Yer: ANTALYA
 
Daha detaylı bilgi için:05378778627 nolu telefondan bana ulaşabilirsiniz.
 
                  

                                           KURABİYE KURSU
 
 
•Kurabiye hamurunun hazırlanması
•Kurabiyelerin kesilip, pişirilmesi
•Şeker hamuru ile süsleme
* Cımbız,merdane,silikon mould,patchwork kalıplar v.b aletlerin kullanımı.

Kursumuz 1 gün olup 6 saat sürmektedir.

Yer: ANTALYA
Daha detaylı bilgi için 0537 877 86 27 nolu telefondan bana ulaşabilirsiniz                
         
                                 


                                         MODELLEME KURSU

Modellemede kullanılan araçların tanıtılması



· Modellemede kullanılan temel sekillendirme tekniklerinin anlatılması
· Modelleme hamuru yapımı
  Modelleme hamurunun renklendirmesi hakkında genel bilgilendirme
  İnsan modelleme
· Hayvan modelleme
· Obje modelleme

Kursumuz 1 gün olup 6 saat sürmektedir.

Yer: ANTALYA

Daha detaylı bilgi için  0537 877 86 27 nolu telefondan bana  ulaşabilirsiniz.

8 Kasım 2010 Pazartesi

EGE'NİN SÜNGER BOB PASTASI



Güneşli bir Antalya sabahından günaydın.Bu pastayı geçen hafta okulda doğum gününü kutlayan Ege için hazırladım.Pasta daha önce biricik yiğenim Gökayım için hazırladığım pastanın nerdeyse aynısı.İçi kakaolu pandispanya,çikolata ganaj ve çikolata parçalarından oluşmakta.

Bunlarda pastanın yanında Ege'nin arkadaşlarına ikram edilmek üzere hazırladığım kurabiyeler.Nice mutlu yıllara Ege.

DOĞUM GÜNÜ PASTASI



Hasta olana sağlık,parasız olana bol para,işi olmayana iş,mutsuz olana mutluluk,sınavı olana başarı dileyerek başlamak istiyorum  haftaya.Pastamız  geçen hafta Sudenaz için hazırladığım booollll çikolatalı doğum günü pastası.Annesinin isteği üzerine pastanın üstüne ismi yerine Zuzum yazdık.Pandispanyası kakaolu pandispanya,kreması çikolatalı pastacı kreması ve üzeri bitter ganaj.Nice nice mutlu,sağlıklı,başarılı yıllara Sudenaz.

5 Kasım 2010 Cuma

TAHİNLİ PİDE

Bloğa uzun zamandır tarif yazmadığımı farkettim,elimde de çok fazla tarif birikti artık fırsat buldukça yazmak lazım.Ben geçen ay tahinli pideye kafayı takmış durumdaydım,hergün 1 tane derken kendim yapmaya karar verdim.Sonuç bence güzel artık bunu da dışarıdan almaya gerek kalmadı.
MALZEMELER.
500 gr un,
1 instant maya,
1/2 çay kaşığı tuz,
su,
İçi:Tahin ve şeker,
Üstü:1 yumurta sarısı,susam.
YAPILIŞI:Un,maya ve tuz karıştırılıp su ilave edilerek bildiğimiz mayalı hamur yapılır.
Hamur 10 dakika dinlendikten sonra,6 parçaya ayrılır.Her parça merdane ile servis tabağından biraz büyük şekilde açılır.İçine sizin arzunuza göre az yada çok tahin sürülür.Ben bolca sürdüm,üzerine 3 çorba kaşığı kadar şeker serpiştirip rulo yapılıp,gül böreği gibi kendi etrafına sarılır.Elinizle bastırarak biraz büyütülür ve 30 dakika üzerine temiz bir örtü örtülerek mayalandırılır.
Mayalanan pideler altına yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alınıp,üzerine yumurta sarısı sürülüp susam serpilip önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirilir.Pişen pideler fırndan çıkınca temiz bir sofra bezine sarılır ki yumuşak kalsın.Soğuyunca çayın yanında afiyetle yenilir.

3 Kasım 2010 Çarşamba

HENZA'NIN 2 KATLI DOĞUM GÜNÜ PASTASI


Geçen hafta sonu Henza'nın doğum günü için hazırladığım pastası.Daha önce Elizaveta için hazırladığım pastanın oldukça büyük bir versiyonu.Pasta 40 kişilik,yoğun çikolatalı pandispanya,bitter ganaj ve bitter çikolata parçalarından oluştu.Nice mutlu yıllara Henza...

ÖDÜLÜM

Beni bu ödüle layık gören zuzum ve anneanneninemekleri ne çok teşekkür ederim.Ödülün şartları gereği benimde bu ödülü 15 arkadaşıma göndermem gerek ama ben bi ayrım yapadım.Bu yüzden bu ödülü tüm blogcu arkadaşlarıma gönderiyorum.

2 Kasım 2010 Salı

ASLANLI DOĞUMGÜNÜ PASTASI

Mehmet Efe için geçen haftalar da hazırladığım aslanlı pasta.Kendisi şeker hamuru sevmediği için pastasını kremalı hazırladım.Pastanın içi kakaolu pandispanya,çikolata ganaj ve çikolata parçalarından oluşmakta.Mutlu yıllara Mehmet Efe.

1 Kasım 2010 Pazartesi

İKİZLERİN DİŞ BUĞDAYI KURABİYELERİ





Merhaba,herkeze güzel bir hafta geçirmeyi diliyorum.İkizlerin annesi Nihal Hanım beni internetten bulmuş Tekirdağ'a kurabiye yollayabiliyormuyum diye sordu.Bende yolluyorum deyince,ikizleri Irmak ve Yaprak için diş buğdayı kurabiyeleri istediğini söyledi. İnternetten ve telefon yolu ile görüşerek kurabiyelerin şekline ve rengine karar verdik,ortaya bu kurabiyelerimiz çıktı.Kurabiyeler Tekirdağ'a ulaştı.İkizler Irmak ile Yaprak 'ın daha nice nice güzel günler görmelerini yaşamalarını dilerim.
 
Gül'ün Kurabiye Evi