28 Mayıs 2016 Cumartesi

14 Mayıs 2016 Cumartesi

2 Mayıs 2016 Pazartesi

Lokma Tatlısı





Lokma tatlısı

Malzemeler
Hamuru için
Un 
42 gr yas maya
1 çorba kaşığı şeker
Ilık Su

Şerbeti icin
2 bardak şeker
2 bardak su
Ceyrek limon

Kızartmak icin bol sıvıyağ.

Ilk önce şerbeti hazırlayıp iyice sogutalım.Ben sabahtan yapıp dolaba koyuyorum buz gibi oluyor.Koyulaşınca daha güzel oluyo bence

Hamuru

Ben göz kararı un su maya şeker karısımından bi hamur yapıyorum.Hamurun kıvamı nasıl olacak birazdan video ile yayınlayacağım.

Bir kase ılık suda 1 tane 42 gr yaş maya 1 çorba kaşığı şeker ile ıslatılır.Maya kabarınca derin bir kaba alınıp un ilave edilir.Istediginiz kadar hamura ulasana kadar un ve ılık su ilave edilerek boza kıvamında bi hamur elde edilir.Hamur el ile vurula vurula bi 15 20 dakika yogrulur.Yoğrulan hamur yarım saat mayalandırılır.
Mayalanan hamur resimde de görüldüğü gibi elle sıkılıp sıvıyağa batırılmış cay  kaşığı ile kızgın yağa atılır.
Yağdaki lokmalar çevire çevire iyice kızartılır.Kızaran lokmalar alınıp hemen şerbete atılır.Şerbette her yanı şerbete bulanacak şekilde çevrilip hemen alınır.
Afiyet olsun.

 
Gül'ün Kurabiye Evi