30 Ekim 2009 Cuma

PASTA KURABİYE KURS BİLGİLERİ

ŞEKER HAMURLU PASTA YAPIMI VE SÜSLEME TEKNİKLERİ
Kursumuz 1 gün olup yaklaşık 6 saat sürmektedir.Kursumuzda,
*Şeker Hamuru İle Kaplanmaya uygun 3 farlı pandispanya yapımı anlatılıp 1'i beraberce yapılıp  pişirilecektir.
*3ayrı Krema hakkında bilgi verilip 1'i beraberce yapılacaktır.
*Şeker Hamuru yapılacak ve şeker hamuru yapımında kullanılan malzemeler nerelerden temin edilir anlatılacaktır.
*Soğuyan pandispannyamız nasıl katlandırılır,
*Krema pandispanyaya nasıl uygulanır,
.*Şeker hamuru nasıl renklendirilir,
*Hazırlanan pandispanya şeker hamuru ile nasıl kaplanır,gösterilip.
* Kaplanmış olan pastamız basit tekniklerle(kurdela,çiçek,kalp v.b)süslenecek.
*Püf noktaları hakkında genel bilgiler verilip kursumuz sona erecektir.



KURABİYE YAPIMI VE SÜSLEME TEKNİKLERİ
Kursumuz 1 gün olup 4saat sürmektedir.
Kursumuzda kaplanmaya uygun 2 farklı,
*Kurabiye hamurunun hazırlanması.
*Kalıpla kesilip pişirilmesi.
*Çubuklu kurabiye tekniği.
*Vitray kurabiye tekniği.
*Royal ıcıng krema hazırlanması.
*Royal ıcıng ile süsleme.
*Ebruli tekniği ile süsleme.
*Şeker hamuru ile süsleme.
*Cımbız,desenli merdane kullanımının gösterilmesi.




ŞEKER HAMURU İLE MODELLEME(1 gün olup 4saat sürmektedir)
*Modelleme hamurunun yapımı.
*Modelleme hamurunun renklendirilmesi.
*İnsan modelleme.
*Hayvan modelleme.
*Obje modelleme.

Yer:Antalya

Kurslar  hakkında daha detaylı bilgi almak için beni 0537 877 86 27 nolu telefondan arabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

 
Gül'ün Kurabiye Evi