22 Kasım 2009 Pazar

NUTELLA'LI KURABİYE




Bu kurabiyeler çocuklarımın çok sevdiği kurabiyelerden biridir ve bizim evde sık sık yapılır.

MALZEMELER:
200 gr tuzsuz tereyağ,(oda ısısında)
1 su bardağı pudra şekeri,
3 su bardağı un,
1 yumurta,
1/2 su bardağı mısır nişastası,
2 yemek kaşığı sıvıyağ,
1 paket vanilya,
Nutella.

YAPILIŞI:
Tereyağı derin bir kaba alın.Unu,pudra şekerini,mısır nişastasını ve vanilyayı yağın olduğu kaba eleyerek ilave edin.Yumurta ve sıvıyağıda koyup yoğurun.Kulak memesinden biraz daha sert bir hamur olacak.Hamuru altına un serperek yarım cm kalınlığında açın ve istediğiniz kalıplarla kesin.Kalıbınız yok ise su bardağının ağzı ilede kesebilirsiniz.Altına yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. 165 derecede önceden ısıtılmış fırında yanları hafif pembeleşene kadar pişirin.Kurabiyeler iyice soğusun,sonra aralarına nutella sürerek (istediğinizide sürebilirsiniz reçel,marmelat v.b.)birbirlerinin üzerine kapatın.Arzu ederseniz üzerine pudra şekeri serpin.Kurabiyeleri birşey sürmeden sade olarakta tüketebilirsiniz.Afiyet olsun:)

1 yorum:

özlem dedi ki...

Merhaba Gül hanım bende Bursa da tasarım pastalar yapıyorum.Bir süredir Şeker hamuruyla kaplı kurabiyeler yapmak için güzel tarifler deniyorum.Şimdiye kadar aradığım o lezzeti tam bulamadım.Sizin bu tarifinizi de deneyeceğim.Başka önerdiğiniz beğendiğiniz tarifler varsa bana yollarsanız çok sevinirim.Görüşmek dileğiyle hoşçakalın.

 
Gül'ün Kurabiye Evi