5 Ağustos 2009 Çarşamba

KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN VE KANDİL SİMİDİ 2

Bütün İslam Aleminin Beraat Kandili Mübarek olsun. Geçen Kandilde farklı bir kandil simidi tarifi vermiştim.Bu kandilde farklı bir tarif vermek istedim.Buda diğer tarif gibi çok lezzetli.

Malzemeler:
1/2 margarin(ben tereyağ kullandım)oda ısısında,
1 çay bardağı sıvı yağ,
1 çay bardağı oda ısısında yarım saat beklemiş süt,
1 yumurta oda ısısında yarım saat beklemiş,
1/2 tatlı kaşığı tuz,
1 tatlı kaşığı pudra şekeri,
1-2 tatlı kaşığı mahlep,
1 çay kaşığı karbonat,
Aldığı kadar un(3 bardak kadar)

Üzeri için:
1 yumurta sarısı (çatalla çırpılmış)
1 çimdik şeker,
çörek otu susam,

Yapılışı:
Un ve kabartma tozu hariç bütün malzemeleri kabınıza alın.Kabartma tozu ve bir miktar unu kabtaki malzemelerin üstüne eleyin.Malzemeleri yoğurun.Cıvık bir karışım olacak,bunun üzerine unu yavaş yavaş eleyerek yoğurmaya devam edin.Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olacak.Hamura simid şekli verip altına yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin(yağlı kağıdınız yoksa tepsiyi margarin ile yağlayın).Üzerine içine 1 fiske şeker katılıp çatalla çırpılmış yumurtayı sürün ve çatalla çizgiler çizin.İsterseniz üzerine çörek otu ve susam serpip önceden 175 derecede 10 dakika ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

 
Gül'ün Kurabiye Evi