27 Şubat 2010 Cumartesi

MAYALI


Annemin özellikle ramazan ayında bize sıkça yaptığı kendi yörelerine ait bir hamur işi.Rahmetli annem hayattayken bize özel mayalı günleri yapardı bizde ayıla bayıla yerdik.Artık yapmak bana kaldı.
MALZEMELER:
U n
Tuz
M aya
Su
Önce un,maya ve tuzu karıştırıyoruz.Suyu ilave ederek yumuşak bir hamur elde ediyoruz.

Yoğurduğumuz hamurun üzerini örtüp 2 katına çıkana kadar mayalandırıyoruz.

Hamurumuz mayalandı.

Mayalanmış hamuru büyük yemek servis kaşığı ile alarak tepsiye koyuyoruz.

Döktüğümüz hamurları beze haline getiriyoruz.

Hepsini beze haline getirdikten sonra,

merdane ile yemektabağı büyüklüğünde açıp,

teflon tavada yada varsa saçta önlü arkalı pişiriyoruz.

pişen mayalıları tavadan alır almaz önlü arkalı margarin yada tereyağ ile yağlayıp ılıkken afiyetle yiyoruz.İçine istediğiniz herşeyi koyabilirsinizçBenim favorim vişne reçeli.

4 yorum:

ZUHAL dedi ki...

Ellerinize sağlık Gül hanım.

papatya68 dedi ki...

ellerine sağlık gül hanımcığım yumuşacık mis gibi yanına da bir bardak demli çayla beyaz peynir değmeyin keyfe Afiyetle yiyin

kadinlarmelektir dedi ki...

merhaba canım görünmüyosun ? ne zamandır bi ziyaret edeyim dedim hayırlı akşamlar diliyorum sevgiler.

canikom dedi ki...

çoooooook severim biz adına yağlı ekmek diyoruz.ellerinize sağlık.....

 
Gül'ün Kurabiye Evi