12 Mayıs 2010 Çarşamba

YOĞUNLAŞTIRILMIŞ SÜT/Dulce de Leche


Bazen yapmak istediğim tariflerde yoğunlaştırılmış süt kullanıldığını görünce vazgeçiyordum.Çünkü henüz bizim ülkemizde satılmıyor.Bende bunun üzerine internette  araştırma yaptım,birkaç farklı tarif buldum,yaptıklarımdan en çok bunu beğendik hatta kahvaltıda kızımın favorisi oldu ekmeğinin üzerine sürüp sürüp yiyor.
Bazı arkadaşlar nedir bu yoğunlaştırılmış süt derlerse,karamelize edilmiş süt yada süt reçeli olarakta biliniyor.Bence denenmesi gereken bir tarif,heleki karamel tadını seviyorsanız mutlaka deneyin derim.
MALZEMELER:
1 litre süt
300 gr şeker.
YAPILIŞI:Süt ve şekeri tencereye alıp kaynatmaya başlıyoruz,kaynamaya başlayınca altını kısıp arada karıştırarak 2 saat kaynatıyoruz.Bu arada süt kaynadıkça azalıyor ve şekerin o güzel karamelize rengi ve tadı ortaya çıkıyor.Bu kadar basit bir tarif ama tadı süper.

6 yorum:

Saglıklımutfak dedi ki...

İLKFIRSATTA DENİYORUM ELİNE SAĞLIK CANIM

Hilal dedi ki...

2 saat de baya fazlaymış ama güzel görünüyor fındık ezmesi gibi:)

SADECE YEMEK dedi ki...

Paylaşım için çok teşekkürler en kısa zamanda deneyeceğim.sevgi ile kalınız...

kalpkurabiye, deniz dedi ki...

Gül hanımm bugün damaktadında görmüştüm dulce de leche yi ülkemizde satılmıyor dediğiniz gibi:(
bu hafta sonu deneyecğim ben bu harika şeyi,, sormak istediğim şu acaba şekeri biraz karamelleştirip sütle öylemi buluşturacağız yoksa kaynaya kaynaya kendimi bu rengi alıyor..:))
cevaplarsanız çok sevineceğimm:))

GÜL DOĞAN dedi ki...

güzel yorumlarınız için sağolun arkadaşlar.
deniz'cim sütü şekeri hiç bişey yapmadan tencereye koyuyoruz o kaynadıkça bu rengi alıp koyulaşıyor canım.

LEYLAnın KAHVE DÜKKANI dedi ki...

yarın deniyorum :)

 
Gül'ün Kurabiye Evi