12 Temmuz 2009 Pazar

ÇİKOLATALI KURABİYE


Bu tarif Tarif Defteri Forum sitesinden Sayın Tijen Aktay'a aittir.Tarifi aldığım günden beri yaparım beni hiç üzmedi,harika oluyorlar. Benim gibi yoğun çikolata tadını sevenler için bulunmaz bir tarif bence.
MALZEME:
80 gr bitter çikolata, 100 gr tereyağı veya margarin, 1 adet yumurta, ¾ su bardağı toz şeker, 1.5 su bardağı un, 1 paket vanilin, ½ paket kabartma tozu, 1 fiske tuz, 1 su bardağı iri kırılmış fındık, 1 su bardağına yakın damla çikolata

Yapılışı

Sos tenceresine tereyağı koyup eritin. Ocaktan alın ve üzerine 1 paket bitter çikolatayı kırarak ekleyin. İyice eritin. Sıcaklığı da gittikten sonra çırpma kabına alın. Üzerine yumurtayı ekleyip çırpın. Ardından toz şekeri ekleyip çırpın. Unu, kabartma tozu,tuz ve vanilini ekleyip karıştırmaya devam edin. Son olarak damla çikolata ve fındığı da ekleyip karıştırdıktan sonra kurabiye hamurunuz hazır demektir. Tepsiye yağlı kağıdı serin. 1er çorba kaşığı hamurdan alıp tepsiye ararlıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında yaklaşık 10 dk pişirin.

Pişirme süresini 10 veya en fazla 13 dk olarak ayarlayın. Çünkü fazla pişerse kurabiye kurur. Fırından çıktığı zaman çikolatalar içinde erimiş olarak bulundukları için ısırdığınızda içi erimiş çikolatadan dolayı ıslak olacaktır.(ENFES). Bekledikten sonra da çikolatalar sertleştiği içinde kurabiyeniz biraz setreleşecek. Bu şekilde hazır satılan damla çikolatalı bisküvilere benzeyecektir. Sıcak bir süte veya çaya batırmak için birebir.
(tarif defteri forum sitesinden alıntıdır)

Hiç yorum yok:

 
Gül'ün Kurabiye Evi