20 Temmuz 2009 Pazartesi

MUZLU PASTA VE CUP CAKELER

Bugün akşam üstü bloğumu görüp çok beğenen Levent bey işten eve dönerken alabileceği bi pasta yapıp yapamayacağımı sordu.Bende kremalı pasta yapabileceğimi söyledim.Levent beyin ufaklıkları içinde 8 tane cup cake yaptım.Az önce Levent beyin eşi Şeyma hanım arayıp çok beğendiğini iletti.Bende blogda yayınlamaya karar verdim.Tarifi aşağıda.

Pandispanya malzemeleri:
4 yumurta,
1 su bardağı toz şeker,
1 su bardağı un,
1/2 su bardağı nişasta,
1 vanilya,
1/2 çay kaşığı limon suyu,
1/2 çay bardağı sıcak su,

Yapılışı:

Yumurtanın sarısını ve beyazını ayırın.Cam kapta yumurta beyazlarını 1 dakika çırpıp limon suyu ve şekerin yarısını ekleyerek sertleşene kadar çırpın.Ayrı bir kapta yumurta sarılarını kalan şekerle mayonez kıvamını bulana kadar çırpın.Sıcak suyu ilave edip tekrar çırpın.Un nişasta ve vanilyayı 2 kez eleyin.Bu 3 karışımı yumurta beyazlarını söndürmeden tahta bir kaşıkla karıştırın.Altı yağlanmış kelepçeli bir kalıba döküp 180 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika(fırına göre dakika değişebilir)pişirin.Pişen pandispanyayı en az 30 dakika dinlendirin.

Ara kreması:
200 gr sıvı krema,
200 gr bitter ganaj,
2 tane muz
Damla çikolata

Yapılışı:
Kremayı tencerede kaynama noktasına gelene kadar ısıtın çikolatayı ilave edip çikolata eriyene kadar iyice karıştırın.Çırparak soğutun ve ara katlara sürün üzerine muz ve damla çikolata ilave edin.

Üstü için:
1 kremşanti,
1 su bardağı soğuk süt,

Yapılışı:
Süt ve kremşantiyi çırpın.20 dakika dolapta bekletin.Sonra pastanızı istediğiniz gibi süsleyin.afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

 
Gül'ün Kurabiye Evi