19 Temmuz 2009 Pazar

KANDİL SİMİDİ


BUGÜN MÜBAREK MİRAÇ KANDİLİ TÜM MÜSLÜMAN ALEMİNİN KANDİLİ MUBAREK OLSUN.

Her kandilde ben kandil simidlerini evde yaparım.Bu kandilde Tarifdefteriforumdan Coşkun ustanın kandil simidi tarifini yaptım.Sizlerlede paylaşmak isterim.

Malzemeler:
500 gr un,
100 gr Sana Hamur İşi,
100 gr tereyağ
yarım tatlı kaşığı tuz,
yarım yemek kaşığı şeker,
5 gr maya,
2 yumurta (birinin sarısı üstü için),
50 gr süt,
yarım tatlı kaşığı mahlep,
susam,

Yapılışı:
Unun ortası havuz gibi açılır tuz,şeker,maya,yumurta ve süt orada karıştırılır.Tuz ve şeker eriğince yağ ilave edilir ve yoğrulur.Biraz sert bir hamur olacak.
Susamlı istenirse bir tencereye su konup şeker ekleyin (kaynatılmayacak)şeker eriyene kadar karıştırın.Yaptığınız simidi suya batırıp susama bulayın.Susamsız olanlara yumurta sarısı sürülüp önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

 
Gül'ün Kurabiye Evi