25 Nisan 2010 Pazar

HİNDİSTANCEVİZLİ KURABİYE


MALZEMELER:
125 gr tereyağ[margarin] oda ısısında,
1/2 su bardağı pudra şekeri,
1 yumurta sarısı,
1 vanilya,
1 çay kaşığı kabartma tozu.
Aldığı kadar un.[250 gr]
ÜZERİ İÇİN:
1 yumurta akı,
hindistancevizi
YAPILIŞI:Un,kabartma tozu ve vanilyayı bir kaba eleyin.Terayağ,pudra şekeri ve yumurta sarısını kabınıza alın,yavaş yavaş unlu karışımı ilave ederek yoğurun.Kulak memesi kıvamında bir hamur olacak.Hamuru 10 dakika dinlendirin.Dinlenen hamurdan misketten biraz büyük parçalarak alarak yuvarlayın,önce yumurta akına sonra hindistancevizine bulayın ve altına yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.Önceden 180 derecede ısıttığınız fırında hindistancevizinin rengi hafif pembe olana kadar pişirin.Afiyet olsun:))

3 yorum:

kalpkurabiye dedi ki...

en çok sevdiğim kurabiye modeli ellerinize sağlık gül hanımm.. hindistan cevizi gibisi yok..

Yemekbahane dedi ki...

Pastalarınız, kurabiyeleriniz ve bloğunuz çok şık.
Elinize sağlık
Müge

GÜL DOĞAN dedi ki...

güzel ve zarif yorumlarınız için çok teşekkürler.

 
Gül'ün Kurabiye Evi