17 Nisan 2010 Cumartesi

PEYNİRLİ TUZLU KURABİYELER

Son zamanlarda üzerime öyle bir ağırlık çöktüki anlatamam.Biriken, yayınlanmayı bekleyen bir sürü tarif var
ama ben parmağımı bile kıpırdatmak istemiyorum,bahardan heralde diyeyim ve tarifime geçeyim.
MALZEMELER:
150gr tereyağ  yada margarin(oda ısısında)
1 yumurta(akı üzerine)
1 çay kaşığı tuz.
1 çay bardağı su,
1 çay kaşığı kabartma tozu,
Aldığı kadar un.
İç Malzemesi:Küp küp kesilmiş istediğiniz bir peynir.
Üstü için:1yumurta akı
Susam.
YAPILIŞI:Terayağ,1 yumurtanın sarısı,1 çay bardağı su,tuz ve kabartma tozu aldığı kadar un ile kulak memesi yumuşaklığında yoğurulur.Hamurdan cevizden biraz küçük parçalar alınıp ortasına küp şeklinde kesilmiş peynirimizden konulur ve top şekline getirilir.Top şekli alan kurabiyelerimizi önce yumurtanın akına sonra da susama batırıp,altına yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize dizeriz.Önceden 180 derecede ısıttığımız fırınımızda susamlarımız hafif pembe olana kadar yaklaşık15-20 dakika pişirilir.Afiyet olsun:))

6 yorum:

Tarif Diyarı dedi ki...

Nefis bir kurabiye elinize sağlık. Tuzlu kurabiyeyi çok seviyorum ve bu tarifinizi deniyeceğim.

GÜL DOĞAN dedi ki...

yorumunuz için çok teşekkür ederim.bende tatlı kurabiyelerden çok tuzluları severim.

ZUHAL dedi ki...

Gül hanım.Eminim çok güzeldir tadı.Ellerinize sağlık.Üzerünüzdeki ağırlığın bir an önce kalkmasını dilerim...

SADECE YEMEK dedi ki...

Ellerinize sağlık kurabiyeler çok güzel görünüyor.İyi pazarlar diliyorum.Sevgiler.
http://hamaratabla.yetkinforum.com/forum.htm

kalpkurabiye dedi ki...

ellerine sağlık canımm nefis görünüyor:)

Forum Melekleri dedi ki...

iyi geceler kurabiyeler nefis görünüyor ellerine sağlık iyi hafta sonları dilerim sevgiler.

 
Gül'ün Kurabiye Evi