19 Temmuz 2010 Pazartesi

CEVİZLİ KADAYIF

Şerbetli tatlılarda bizim ailecek baklavadan sonra en çok sevdigimiz tatlıdır tel  kadayıf.Hazır ramazan ayıda yaklaşırken bi hatırlayalım istedim.
MALZEMELER:500gr tel kadayıf,
375gr tereyag,
300gr ceviz içi,
Şerbeti için:1  kg toz şeker,
750 gr su,
çeyrek limon.
YAPILIŞI:Öncelikle 1  kg şeker ile 750 gr suyumuzu tencereye alıp kaynatıyoruz,kıvamını bulunca limonu sıkıp,bir taşıp kaynatıp ocaktan alıyoruz.
Cevizlerimizi robottan geçirip(fazla ezilmeden hafif dişe gelir şekilde)hazırlıyoruz.Teryagımızıda eritiyoruz.Tepsimizin dibini bolca yaglayıp Tel kadayıfımızın yarısını elimizle diderek eşit olacak şekilde tepsimize yayıyoruz.Üzerine cevizimizi serpip,kalan kadayıflarımızıda gene diderek eşit şekilde tepsiye döşüyoruz.Aynı boyda bir tepsi ile kadayıfın üzerine bastırarak iyice sıkıştırıyoruz.En son eritmiş oldugumuz yagımızı kadayıfın üzerine heryerine gelecek şekilde döküyoruz,önceden 200 derecede ısıttıgımız  fırına verip altı,üstü kızarana kadar pişiriyoruz.Fırından alınca 5 dakika  dinlendirip ılık şerbetimizi üzerine döküyoruz.Afiyet olsun:))

3 yorum:

SADECE YEMEK dedi ki...

Ellerinize sağlık nefisss görünüyor...

GÜL DOĞAN dedi ki...

çok teşekkür ederim,güzel yorumunuz için.

kalpkurabiye, deniz dedi ki...

Gül Hanımm ellerinize sağlık:)) dün bendede kadayıf vardı her türlüsü güüzel:))

 
Gül'ün Kurabiye Evi