31 Ağustos 2010 Salı

SUSAMLI SİMİTCİKLER


Kurabiye sepetimizin içinden paylaşacağımız ikinci kurabiye tarifimizin tuzlu olmasını istedim,bir tatlı,bir tuzlu gidelim.
MALZEMELER
125gr tereyağ,
yarım çay bardağı sıvıyağ,
1 yumurtanın sarısı(beyazı üstüne)
1 yemek kaşığı sirke,
1çay kaşığı tuz,
1 tatlı kaşığı şeker,
1 çay kaşığı kabartma tozu.
Aldığı kadar un.
Üstü için:
1 yumurtanın beyazı,
susam.
YAPILIŞI:Un hariç tüm malzemeyi bir kaba alıp,unu azar azar ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.Hamurumuzdan cevizden biraz küçük parçalar koparıp elimizle simit şekli verelim.Önce yumurta akına sonra susama batırıp,altına yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizip,önceden 180 derecede 10 dakika ısıttığımız fırında susamların rengi hafif pembe olana kadar pişirelim.Afiyet olsun:))

2 yorum:

kalpkurabiye, deniz dedi ki...

ablacığım ellerine sağlık pek güzel olmuş simitcikler:))

anneanneninemekleri dedi ki...

Nefis görünüyorlar,Kadir gecesi de yaklaşıyor,tam zamanında verilmiş bir tarif.Ellerinize sağlık.

 
Gül'ün Kurabiye Evi