18 Haziran 2009 Perşembe

ÇATAL




MALZEMELER
2çay bardağı sıvıyağ.
yarım çay bardağı toz şeker.
1 çay bardağı yoğurt.
1 yumurta.
1 çorba kaşığı mahlep.
1 paket kabartma tozu.
1 tatlı kaşığı tuz.
125 gr margarin(oda ısısında).3 buçuk su bardağı un.
ÜZERİ İÇİN:
1 yumurta sarısı.
çörekotu.
YAPILIŞI:
Yumurtayı çırpma teli ile çırpın.Toz şeker ve sıvıyağı ilave edip tekrar çırpın.Yoğurt,margarin ve tuzu ilave edip karıştırın.Mahlep,elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyiyp yoğurun.Ele yapışmayan bir hamur elde edin.Hamurdan ceviz büyüklüğünde kaoparıp elinizle s şekli verin ve uçları birbirine bitiştirin.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.üzerine yumurtanın sarısını sürün ve çörek otu serpiştirin.Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

 
Gül'ün Kurabiye Evi