18 Haziran 2009 Perşembe

PEYNİRLİ SPECİALLER




MALZEMELER:
1/2 su bardağı su.
1/2 su bardağı erimiş margarin.
1/2 su bardağı sıvıyağ.
1/2 su bardağı yoğurt.
1 tatlı kaşığı tuz(silme)
1 tatlı kaşığı tozşeker(tepeleme)
1 kabartma tozu.
Aldığı kadar un
İÇİ:1 Yumurtanın beyazı.
beyaz peynir.
ÜZERİ İÇİN:
1 Yumurtanın sarısı.
Susam
YAPILIŞI:Tüm malzemeyi pürüzsüz ve yumuşak bir hamur olana kadar yoğurun.Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp Çay tabağı büyüklüğünde açın,peynirli içten koyun.Poğaça şeklinde kapatın kat yeri altta kalacak şekilde altına yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpin.Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

 
Gül'ün Kurabiye Evi