18 Haziran 2009 Perşembe

TUZLU YILDIZLAR



125 gr eritilmiş margarin.
3/4 su bardağı sıvıyağ.
3/4 su bardağı yoğurt.
1 tatlı kaşığı tuz.
1 tatlı kaşığı tozşeker.
1 paket kabarma tozu.
4 buçuk su bardağı un.
ÜZERİNE:
Çörekotu
1 yumurtanın sarısı.
YAPILIŞI:
Bir kapta margarin,sıvıyağ,yogurt,tuz,ve tozşekeri iyice karıştırın.Elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun.Hamuru merdane ile biraz açın.Yıldız şeklinde kalıp yardımıyla parçalar hazırlayın.Yıldızları yağlanmış fırın tepsisine dizin.Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin.Önceden ısıtılmıs 170 derece fırında 30-35 dakika üzerleri pembeleşene kadar pişirin.Soguduktan sonra servis yapın.

Hiç yorum yok:

 
Gül'ün Kurabiye Evi